Jak funguje lymfa?

Zajímá Vás reflexologie lymfy? Pokud alespoň trošku, bude tento článek pro vás určitě napínavý. A to proto, že se celý náš lymfatický systém těla dá skvěle uvolnit i posílit přes reflexní plošky jak na chodidlech, tak i na rukou. A dokáže to každý dokonce i sám na sobě!

Eva Marie Horáková

Reflexologii – Reflexní terapii už učím dlouho, ale stále nacházím nové postupy, stále je co se dá ještě naučit.

Vytvořila jsem si po mnoha zkušenostech vlastní systém práce s reflexními body na chodidlech i rukou. A stále ho doplňuji o další možnosti i informace, že přes reflexní plošky se dají ošetřovat úplně všechny části našeho těla.

Už hodně lidiček má informace o tom, že Reflexní masáže rukou i chodidel pomáhají udržovat, nebo i navracet zdraví. A mými kurzy Reflexní masáže chodidel i rukou už také prošla spousta nadšených zájemců.

Nyní mám vypracovaný vlastní systém Reflexologie lymfy.

Nenahrazuje klasickou ruční lymfodrenáž těla, ale skvěle ji doplňuje a má ještě něco navíc.

Reflexní masáž lymfatického systému těla umí totiž něco, co ruční lymfodrenáž nezvládne. A to uvolnit a posílit všechny detoxikační orgány našeho těla!

Totiž lymfu, kterou jsme z podkoží „nahnali do těla“, potřebujeme také pročistit a následně z těla vyloučit všechny škodliviny. Jinak nečistoty z lymfy stále zůstávají uvnitř těla a to vytváří spoustu dalších problémů…

Odborné lékařské výklady o lymfě a její funkci v těle jsou hodně složitě podrobné. A v těch pro širokou veřejnost je zase málo informací a dost často si protiřečí.

Já se totiž na všech svých kurzech snažím fungování našeho těla učit jednoduše, tedy tak, aby tomu rozumělo i pětileté dítě. Často pak zaskočím studenty, když po nich také chci jednoduché vysvětlení, jak jednotlivé části našeho těla fungují. V jednoduchosti je totiž obrovská síla a navíc se to lehce zapamatuje.

Velmi mne začala zajímat funkce lymfy v našem těle, tak jsem se pustila do studia a dávala si všechny informace do jedné kupy. (Podrobněji o lymfě budu psát v dalším článku.)

A pak jsem dala dohromady svůj vlastní systém…

Reflexní Masáž lymfatického systému těla na chodidlech i rukou

Je to systém, který lehce zvládnou i amatéři a laická veřejnost bez základních masérských znalostí. To má totiž úžasné výhody. Pro pomoc sobě i druhým nám stačí jen naše ruce. Jsme proto se svými znalostmi „po ruce“ kdykoliv a kdekoliv. A navíc těmito masážemi dokážeme posílit všechny vnitřní systémy těla.

Eva Marie Horáková

Eva Marie Horáková

Lektorka reflexní terapie a etikoterapie. „Svou práci miluji a beru ji jako poslání i příležitost k sebezdokonalování“.