Přednosti reflexní masáže rukou

Naše ruce jsou naše nejdražší a nejdůležitější nástroje pro žití v našem světě.

Jen se chvíli zamyslete nad tím, co všechno jenom za jediný den zvládnou…

Pečují o nás samotné a většinou také o druhé, umí velice jemné i hodně náročné práce. A můžeme vyjmenovávat spousty aktivit, ve kterých bychom bez svých rukou byli naprosto bezmocní.

Já vám nyní nabídnu ještě další pohled na naše ruce

Přes své ruce můžeme sami sebe harmonizovat a uzdravovat.

Ta skvělá metoda se jmenuje Reflexní terapie. Je už poměrně dost známá metoda. Nebo má také název: Reflexologie, Reflexní masáž a jednoduše se jí říká i Reflexka.

Kdo ji ještě nevyzkoušel, určitě o ní už někdy slyšel. Ve své praxi ji používá hodně masérů, kteří se ale většinou zabývají jen reflexologií chodidel.

Této metodě se věnuji už hodně dlouho. Od roku 1992 vyučuji reflexní body na chodidlech.

V roce 1996 jsem do své nabídky výuky přidala také Reflexologii rukou. Takže ruka má nyní u mne 20. narozeniny.

Učím ji velice ráda, ale je o ni zatím stále malý zájem. Na její, i naši škodu. Myslím si, že jen pouze z neznalosti jejích skvělých možností a výhod.

Ruce stále něco tvoří, stále se něčeho dotýkají, takže na tlak jsou méně citlivé než nohy. Proto je reflexní masáž chodidel účinnější v ovlivňování fyzického zdraví.

Ale ruce jsou zase spolu navzájem propojené přes naši srdeční čakru. Tím jsme u reflexních masáží rukou úplně někde jinde, než při masáži chodidel.

Naše ruce fungují při reflexních masážích hlavně na psychosomatické problémy, stresy, přecitlivělost a celkovou vyčerpanost.

Eva Marie Horáková

To už jsou docela veliké plusy. A když k tomu přidáme důležité upozornění, že ruce máme po ruce stále, tak už není co řešit. Jednoduše můžeme ihned masírovat sebe i druhé. Kdekoliv a kdykoliv, nic než ruce a znalosti k tomu nepotřebujeme.

Při napravování fyzických problémů těla se můžeme věnovat rukám během dne častěji a tím vyvážíme kvalitu kvantitou.

Představte si, jak čekáte ve frontě u pokladen, nebo na autobus, stojíte na jedné noze a tu druhou si masírujete. Moc praktické to není a pohodlné už vůbec ne.

Ale úplně jinak to vypadá, když si jednou rukou masírujete reflexní body na své druhé ruce.

Za pár minut si můžete uvolnit ztuhlý krk, bolavé rameno i rozzlobený žlučník. A to jsem se nezmínila o celé bolavé páteři, kde má spousta z nás problémy

Co na to říkáte? Líbilo by se vám posilování imunity a nastartování samo-uzdravujícího systému těla? A je opravdu skvělé znát také body první pomoci na rukou.

Další má nabídka výuky zaměřená na ruce je: Reflexologie lymfatického systému těla na rukou. Je to velmi jemná, spíše meditativní a harmonizující masáž, příjemná pro ruce i duši. Kdo to vyzkoušel, je nadšený.

Dokážete si pak sami uvolnit zablokovanou lymfu v hlavě, kdy máme pocit, že nám hlava napětím snad i praskne, že ji máme „jako škopek“..

Nebo když máme oteklý obličej, krk nebo oči z nevyspání. To vše a ještě mnohem víc umí tato masáž uvolnit, nebo alespoň zmírnit. I toto se můžete naučit a jednoduše pak pomoci i druhým.

Jak se nyní díváte na své ruce?

A chtěli byste svou hlavu a své ruce naučit reflexní masáže? Není to zase až tak složité. Ještě se mi nestalo, že by někdo odcházel z mého kurzu a nic neuměl.

Kurzy reflexní terapie jsou určeny pro každého, nejen pro maséry. Jsou skvělé i pro celou laickou veřejnost.

Pro rodiče, kteří chtějí pomoci sobě i dětem, pro babičky i dědečky v důchodě, kteří hledají smysluplnou aktivitu spojenou se zdravím, …

Dokonce mám zkušenost s vysoce postavenými vedoucími pracovníky, kteří mají pod sebou hodně zaměstnanců a mezi poradami si dokáží uvolnit ztuhlá záda přes své ruce.

Pamatujte si:Když budete chtít někomu pomoci od bolesti (nebo i více bolestí), ruku vám podá skoro každý. A nezáleží na tom, kde se nacházíte. Jestli na ulici, v restauraci, nebo ve vlaku.

A vždy u každého zabodujete se znalostí bodů první pomoci, které pomáhají s akutními problémy.

Jestli vás zajímají další informace, podívejte se na mé ostatní webové stránky, kde si zároveň můžete zakoupit výukový film nebo se přihlásit na kurz, který se vám zalíbí, popřípadě si domluvit mou specialitu = individuální výuku pro 2 – 4 osoby.

Eva Marie Horáková

Eva Marie Horáková

Lektorka reflexní terapie a etikoterapie. „Svou práci miluji a beru ji jako poslání i příležitost k sebezdokonalování“.